dijous, 25 d’octubre del 2012

Crònica del taller del mes d'octubre


El diumenge 21 d'octubre ens trobàrem de nou al local de Maçaners, per fer una nova edició del taller d'acordió.
Començàrem a les 11 amb el grup 2.1. S'acabà de treballar el Ballet de Déu. El Proper dia, aquest grup iniciarà l'estudi d'una nova peça. Es va fer una subdivisió d'aquest grup per treballar la primera part del Ballet de Déu, ja que alguns assistents no havien pogut assistir a la sessió anterior del taller. Aquest grup aprengué la primera part de la melodia.
Tot seguit, el grup 2.2 va treballar la Polca d'Ours. En Marçal va donar les darreres instruccions per tal que la peça quedi muntada i es va acordar que començarien a treballar un Ball Pla que és el Ball Cerdà de Viladrau, del qual en podreu trobar la partitura i el vídeo a la secció de materials del blog.
El grup 3 va repassar la Polca d'Olt. Queda pendent revisar la segona part d'aquesta peça. Per aconseguir que l'execució d'aquesta peça sigui neta, en Marçal va aconsellar situar els dits separats del teclat, ben bé 5 centímetres i llençar des d'aquesta alçada el dit sobre cada tecla, fent una pulsació curta,. Per fer-se entendre, deia que el recorregut dels dits s'havia d'assemblar a una àliga que volia pescar un peix.
A continuació es va començar a treballar el ritme de rumba. Es realitzaren nombrosos exercicis per tal que l'acompanyament de la rumba “caminés”. Es va treballar també l'inici de la melodia de la rumba Bruno que és la que anirem treballant. També trobareu al blog, tant la partitura com el vídeo de la peça.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada